Bok & biblioteksmässan

Frukostseminarie torsdag 28 september

Vi börjar varje dag på Internationella torget med ett frukostseminarium där arrangören bjuder på frukost.


 Vänskapsförbundet Sverige – Israel hälsar välkommen till

Frukostseminarium 28 september 9:15-10:00

Samtida hebreisk litteratur – en mångtusenårig språkvärld

Den moderna hebreiskan rymmer bibliska språktraditioner, uttryck ur rabbinsk litteratur och populärkulturell gatuslang med influenser från både jiddisch och arabiska. Hur översätter man en sådan komplex språktradition till svenska? Och vad kan hebreisk litteratur lära svenska läsare om det israeliska samhället? Samtalet hålls på engelska.

Medverkande:

Ilan Ben-Dov

Ilan Ben-Dov är diplomat från Israel och nytillträdd ambassadör i Sverige. Han har i sitt yrkesliv också arbetat med kultur, internationella relationer och media i Israel och internationellt.

Natalie Lantz

Natalie Lantz är doktorand i Hebreiska bibelns exegetik vid Uppsala universitet och översättare av hebreisk skönlitteratur. Hennes intresse för hebreiska texter sträcker sig således från antika pergamentrullar till dagens litterära estrader i Jerusalem och Tel Aviv.

Internationella Torget är ett nätverk av organisationer, myndigheter och förlag som arbetar med globala utvecklingsfrågor och mänskliga rättigheter. Dessa aktörer hittar Du såväl som utställare som arrangörer av program på vår scen.
Ofta knyts kontakter mellan utställande organisationer som leder till samverkan i andra sammanhang.
Är Din organisation intresserad av nätverket? Kontakta projektledningen för mer information. chatarina.nordstrom@winnetsverige.se

Följ oss på Instagram!

  • #svensktinternationelltliberaltcentrumstift #silc kan du träffa på @bokmassan och lyssna mer till deras arbete i totalitära stater att stödja aktivister att störta diktaturer och bygga demokratier. #demokrati

Kika på Instagram